Araceli Requena

Spaanse kunstenares Araceli Requena
Spaanse kunstenares Araceli Requena

Een Spaanse kunstenares, tekent en schildert met een talent dat zij van moeder natuur meegekregen en gaandeweg verder ontwikkeld heeft. 

Vandaar misschien haar voorliefde voor het vastleggen van de natuur in al haar facetten. Vanuit het binnenste van haar eigen ik, zoekt zij haar weg in de wereld van de kunst. 

 

De emoties en gevoelens die bij haar opkomen bij het aanschouwen van alles wat leeft en bloeit in de natuur brengt ze met een grote precisie over in haar werken. Haar oeuvre bevat zowel pen- en krijttekeningen als aquarellen, pastels en olieverfschilderijen. 

 

Naast het portretteren van mens en dier, geeft zij ook bloemen en bomen in haar werken weer met een bijzonder fijne precisie en gevoel voor romantiek. Zo legt zij ook verschillende door haar bezochte plaatsen vast met steeds diezelfde passie voor de romantische pracht van de natuur in al haar vormen. Of het nu een bloem, een boom of een ruïne in een bos betreft, als toeschouwer wordt je steeds getroffen door de fijnzinnigheid van haar werken. 

 

Een bijzonder gegeven is dat in sommige werken verschillende technieken en toepassingen worden gecombineerd. Zo gaat een tekening naadloos over in een aquarel wat dan gecombineerd wordt met pastelkleuren.


Araceli Requena - Schotland - Olieverf op paneel

Schotland

Afmetingen (44 x 54)

Techniek: Olie op paneel

 

Met lijst

Niet in stock