Annette Hogenboom

Annette Hogenboom maakt sieraden, zij volgde haar opleiding aan de “Kopse Hof”. Daar leerde ze het ‘edelsmeden’. Hogenboom kreeg er de kans om allerlei technieken te oefenen. Haar vormgevoel en creativiteit werden er ook verder ontwikkeld. Annette Hogenboom legt zich al 40 jaar toe op het creëren van sieraden.

 

Haar werk verraadt een grote liefde voor het vak. De sieraden die ze maakt, hebben enerzijds een hoge technische moeilijkheidsgraad, anderzijds bieden ze qua materiaalkeuze een enorme vrijheid: glas, wol, vilt, garens, kunststof, metaal, gedroogde vruchten…. Het zijn vaak diezelfde materialen die haar inspireren.

 

Soms haalt ze haar inspiratie uit een bepaald thema. Zo ontstonden o.a. series als: ‘denkend aan Tibet’, ‘from Japan with love’. Haar grote voorbeeld is Lalique, een Franse edelsmid en glaskunstenaar wiens werk tot de Jugendstil en Art Deco wordt gerekend. Ook de edelsmeedkunst bij andere volkeren en culturen boeit Annette. De kunst van Bedoeïenen, Azteken, Tibetanen en het oude Egypte beïnvloedt haar werk.

 

Als kunstenares hecht ze vanzelfsprekend veel belang aan het esthetische. Dat gevoel voor schoonheid geeft ze door. Met haar sieraden tooit ze mensen. Ze vertrekt hierbij vanuit de persoon zelf. Ze houdt zowel rekening met het fysische als het psychische aspect van de mens. Haar kunstobjecten stellen de drager centraal.

 

Annette Hogenboom streeft ernaar om mensen te raken. Wanneer ze voelt dat haar kunst mensen ontroert, is haar missie geslaagd.


Halssieraad

Zaaddozen en garen in blauw

€ 70


Halssieraad 

Papaver en handgemaakte kralen / siergaren

 

€ 70


Halssieraad
Zaden uit mijn tuin 

Zaaddozen van de rozenkransstruik

en handgemaakte kralen /siergaren

 

€ 75


Halssieraad
Zaden uit mijn tuin

Putka pots met lint

€ 70


Halssieraad
Zaden uit mijn tuin

Juffertje in het groen

€ 75


Inspiratie Kelten

Paars - rood - magenta

Variatie op de letter V uit een 10e-eeuws manuscript

€ 75


Inspiratie Kelten 

Paars - magenta - geel

Variatie op de Drievuldigheids-knoop

€ 75


Inspiratie Kelten 

Rood - paars 

€ 75


Inspiratie Kelten

Aquatinten

€ 75


Oorhangers

Papaver

€ 25


Oorhangers

Vilt met glazen kralen

€ 35


Oorhangers

Viltdraad met glazen kralen

€ 35


Oorhangers

Viltbolletje met glazen kralen

€ 35


Oorhangers

Vilt, zijde en metaal

€ 35