Exposities van voor 1-1-2022


 

 

expositie TWISTED 

 

Inge De Belder en Corine Kisling.

 

De feestelijke opening is op zaterdag 2 oktober 14.00 uur;

een korte inleiding zal worden gegeven door

 

dr. Wilfried van Damme, kunsthistoricus en antropoloog.

 

 

En er is méér! Aansluitend kun je ook een bezoek brengen aan het atelier Klankhout in Zandberg, het atelier van Inge en de mini-galerie 3S van Corine in Graauw.

 

Deze ateliers zullen het 1e, 3e en 5e weekend van oktober open zijn van 14.00 – 17.00 uur, en natuurlijk ook op afspraak.

 

 

 


Opening tentoonstelling 26 september.

Met werk van Lut De Baere .

Te bezichtigen tot 25 oktober .


Opening op zaterdag 2 november 11.00 uur.
Expositie te bezichtigen van
2 november tot 1 december 2019 

 

                            Kunstroute Graauw op 13 en 14 april 2019

Is galerie Terra Groda geopend van 12.00 uur tot 17.30 uur.

 

Op deze dagen zijn er nieuwe werken te zien van

Herman Thielens, Martijn Kips ,Gerard Ram en Beatrijs Tavernier.

 

Araceli Requena  en mus moments  zijn dit weekend aanwezig en geven een demonstratie  schilderen.

Bekijk ook de werken van de nieuwe kunstenaars van galerie Terra Groda ,

Mus Moments ,Ted van den Aarssen , Leo Dillis en

 Nathalie van Terheijden zij was winnares, schilderij van het jaar 2013.

 

Special dit weekend: 
 De keramiek van Funda Özyer .

 

En zaterdag 13 april van 14.00 tot 16.30

Live muziek van SonnyB 

 

 

Neem ook even een kijkje in onze beeldentuin.


van 6 oktober t/m  25 november 2018


Tijdens Kunstroute Graauw op 21 en 22 april 2018

is galerie Terra Groda geopend van 12.00 uur tot 17.30 uur

 

Op deze dagen is er nieuw werk te zien van Herman Thielens en Martijn Kips.

Vera Schleibach met mooie en leuke keramiek.

Nicole Henderiks toont tekeningen en etsen. Zij is op beide dagen aanwezig.

Ook Araceli Requena is dit weekend  aanwezig met schilderijen. Je kan haar in de galerie aan het werk zien.

Special dit weekend:

De spekstenen beelden van Therese Stallaert.

 

"Ontmoetingen met Hedwige" is de titel van een digitale fotoserie van Gerard Ram over de Hertogin Hedwige polder en haar omgeving. Deze serie wordt vertoond op een klein beeldscherm. Ook zullen er een of twee foto's op groot formaat te zien zijn. Voor een ieder die onze polders een warm hart toedraagt.

 

Ook kunt u geheel vrijblijvend al de heerlijke geuren van Larome Paris uitproberen. Zie ook www.d-shop.nl 

 

Op zaterdag en zondag van 14.00 tot 16.30 uur live muziek  met zangeres SonnyB  begeleid door Michiel Meijers.

 

Neem ook even een kijkje in onze beeldentuin.
22 - 23 april 2017

Tijdens Kunstroute Graauw op is galerie Terra Groda geopend van 12.00 uur tot 17.30 uur.

Op deze dagen is er nieuw werk te zien van Herman Thielens. Er is keramiek te zien van Vera Schleibach en Funda Özyer. Nicole Henderiks toont tekeningen en etsen. Zij is op beide dagen aanwezig. Zo zal ook Araceli Requena aanwezig zijn met schilderijen. En je kan haar in het atelier aan het werk zien. Kunst en curiosa in de beeldentuin. Ook kunt u geheel vrijblijvend al de heerlijke geuren van Larome Paris uitproberen. Zie ook www.d-shop.nl 

Op zondag live muziek met Michiel Meijers en zangeres SonnyB


1 - 30 oktober 2016

Tijdens de maand van de grafiek van 1 tot en met 30 oktober organiseert galerie Terra Groda een tentoonstelling getiteld "De Overkant". Van de Overkant komen de kunstenaars namelijk, van de noordelijke oever van de Schelde.

 

Saskia Eggink houdt van een onverwachte twist. De constante is de fijnzinnige uitwerking van elk onderwerp dat zij aanpakt. De kleuren zijn op basis van harmonie bij elkaar gebracht.

 

Margriet de Vries gebruikt de natuur als spiegel van het menselijk gemoed. Het landschap is een spreekbuis voor haar, zoals klank en melodie dat is voor de musicus.

 

Paula Termeer’s werk wordt absoluut door vorm gedragen, met name door simpele, expressieve, gesloten patronen. Maar het is de kleur die de stemming bepaalt. En die is ongecompliceerd vrolijk.

 

Henriette Verburgh probeert in haar werk het beeld, zowel als het woord weer een gezicht te geven. Dat doet zij door zich te bedienen van quasi-beeld en quasi-taal. De schoonheid ontstaat door oneindige herhaling. Verburgh: “Ik verwijs naar monnikenwerk, naar strafwerk, in een poging de toeschouwer af te leiden van wat iets betekent en te leiden naar wat iets is.”


6 - 28 augustus 2016

Janneke Rottier woont en werkt in Zeeland. Het Zeeuwse land vormt een bron van inspiratie. Wie op het eerste gezicht kijkt naar de werken ziet landschappen die een eigen sfeer kennen en die bijna ongekend zijn door het bijzondere licht- en kleurgebruik. De werken kunnen daardoor bevreemdend aandoen, maar ook zit die bevreemding in de verstildheid van het geheel. Het heeft iets mystieks dat zich niet gemakkelijk laat benoemen. In het streven een toevluchtsoord te vinden in deze overbevolkte wereld werkt zij met het concept ‘landschapsleegte’: landschappen ontdaan van alle sporen van activiteit. Door zand en verf te mengen, waardoor een natuurlijke textuur ontstaat, krijgt het werk een gelaagdheid die bekoort maar ook aanzet tot een nadere beschouwing en stimuleert om fantasie zijn gang te laten gaan. Wat zij wil bereiken is dat de werken de emotie van de beschouwer raken. Het lijken bevroren werelden waarin geen geluid valt waar te nemen en de tijd lijkt stil gezet. Landschappen die nooit ophouden, waarin je zou willen verdwijnen. De optimale beleving van ruimte en vrijheid.


1 - 29 mei 2016


03/05 - 26/07 2015

Tentoonstelling wereldoorlog 1 en 2 

De meeste objecten, documenten, foto’s en curiosa zijn afkomstig uit de privé collectie van Ad Knicknie  aangevuld met diverse schilderijen van Frida de Bakker, en een schilderij van Frans de Vos uit privé bezit. De keramiek gedenksteentjes zijn van Chris Masson . 

 

Ook van de fam. de Wolf zijn er verschillende documenten en krantenartikelen. De beroepsmilitair Knicknie is in 1973 met zijn verzameling begonnen die in de loop der jaren is uitgegroeid tot een klein museum. De collectie omvat naast vele oorlogsobjecten als hulzen, mortieren en helmen, ook een grote verzameling hulpgoederen, dagkaarten en nog veel meer. Ze geven ons een ontroerend beeld van een aangrijpende periode in onze geschiedenis.

 

Opening 3 mei om 15.00 door burgemeester Jan Frans Mulder. Iedereen is van harte welkom.

De expositie is te bezoeken tot 26 juli.


1-23 november 2014